Hvad er stansning?

Stansning er en proces indenfor pladebearbejdning, hvor man kan få de respektive emner til at blive formet, som man vil have dem. Når man foretager en stansning af metal, sikres man en høj præcision ved en opgave, der ellers skal løses hurtigt og effektivt. Det kan fungere som et rigtig godt alternativ til laserskæring, og kan anvendes ved store eller mellem seriestørrelser.

Når man laver emner indenfor pladebearbejdning, som er mere komplicerede, kan stansning være den optimale løsning. Her kan man gennem en automatiseret proces få den ønskede facon på emnerne, der kan indeholde mange huller, gevind, optræk og lignende. Derfor er metoden god at anvende, når man skal fremstille emner, der udgøres af mere end ét emne.

Stansning kan både foregå manuelt og automatiseret. Der er forskellige fordele, som kan opridses til at være følgende: Der er lave enhedsomkostninger, man kan producere komplicerede emner, og man kan udnytte materialet optimalt, hvilket skaber mindre spild.

Stansning med ekspertise

Stansning kan være en kompliceret proces, særligt hvis det skal gøres manuelt. Derfor kan det være essentielt at få professionel hjælp eller rådgivning. Find et firma, der har mange års erfaring med dette område. Dermed kan du få den bedste rådgivning, hvis du har tekniske spørgsmål, eller har en konkret opgave, der skal løses. En sådan fagperson kan med kyndig vejledning vurdere, hvad der er den bedste løsning for dit produkt. Firmaer som disse har ofte tekniske afdelinger, som sidder klar til at tage en nærmere dialog. På den måde kan du få den information du ønsker om processen, de rigtige materialer og deres tykkelse. Således får du det bedste produkt, hvor kvaliteten er i top.

De kan eksempelvis rådgive dig om, hvilken stansemetode du skal anvende på dit ønskede produkt. Skal det være automatiseret revolverstansning, automatstansning eller den mere finmekaniske excenterstansning?