10 ting at kigge efter, når du lejer et telt

Når du planlægger et udendørs arrangement, er en af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, hvilken type shelter du skal bruge. Teltudlejning kan være en god mulighed til små eller mellemstore arrangementer, og der findes en række forskellige typer og størrelser af telte at vælge imellem. Men når der er så mange muligheder, hvordan ved du så, hvilket telt der er det rigtige til dit arrangement? Her er 10 ting, du skal kigge efter, når du lejer et telt!

Sørg for, at teltet er lavet af kvalitetsmaterialer

Hvis det ikke regner, skal du undersøge teltet for vandmærker. Hvis der er nogen, er teltet ikke vandtæt, og du skal finde et andet telt. Det samme gælder for vind – hvis det ser ud til at blive en blæsende dag, skal du sørge for, at teltet kan modstå kraftige vindstød.Vind kan også forårsage skader på teltet, hvis det ikke er ordentligt fastgjort. Sørg for, at der følger spændetov og pæle med lejemålet, og spørg, hvor mange personer der skal til for at sætte teltet op på sikker vis.

Kontroller sømmene for at sikre, at de er ordentligt forseglet

Hvis der er tegn på en lækage, vil teltet ikke holde dig og dine gæster tørre.

Sørg for at kontrollere alle sømme – især omkring døre og vinduer. Hvis de ikke er ordentligt forseglet, kan vand sive ind og beskadige teltets indre.

Vær også opmærksom på, at regn kan trænge ind gennem teltets overside, hvis det ikke er ordentligt vandtæt. Kig efter telte med et regnslag eller spørg om du kan leje et separat.

Lynlåsene skal være robuste

Hvis lynlåsen er svær at bruge, bliver det besværligt at åbne og lukke teltet. Og hvis de går i stykker, sidder du fast derinde!

Sørg for, at lynlåsen på det telt, du vælger, er robust og let at åbne og lukke. Hvis de ikke er det, skal du bede om et erstatningstelt.

Kontroller også, at alle døre og vinduer har lynlåse – hvis de ikke har det, må du bruge velcro eller knapper, hvilket kan være vanskeligt i dårligt vejr.

Stagerne skal være stærke nok til at holde teltet på plads

Hvis stængerne er svage, kan teltet falde sammen i stærk vind.

Sørg for, at teltets stænger er lavet af robuste materialer, og undersøg, hvor mange personer der skal til for at sætte teltet op på sikker vis. Hvis der er risiko for kraftig vind på din eventdag, skal du sørge for at vælge et telt med stærke stænger.

Vær også opmærksom på, at nogle telte kan blæse væk, hvis de ikke er forsvarligt fastgjort – spørg om pæle og spændetove, før du lejer.